Nov272018

Kvalitetsindkøbere fylder gangene på en særdeles succesfuld Natural Products Scandinavia & Nordic Organic Food Fair 2018

4488 deltagere fra 66 lande – herunder repræsentanter fra Holland and Barrett, Life, Helsekost, Matas, Dansk Supermarket, IKEA, Arket (H&M), ICA, Axfood, Coop Trading, Netto, Lidl, Magasin du Nord, Orkla, Midsona og Total Produce – Nogle af Skandinaviens største indkøbere, detailhandlere og distributører – fyldte gangene uge på Natural Products Scandinavia og Nordic Organic Food Fair.

Fagmessen, der blev afholdt i Malmömässan den 14-15. november, bragte beslutningstagere sammen fra over 1700 firmaer, alle med interesse i at udvide deres udbud af økologiske føde- og drikkevarer og miljøvenlige produkter fra mere end 500 udstillere. Tæt på en tredjedel af de besøgende angav at have indkøbt for over 500.000 EUR og 9 % rapporterede om indkøb for over 5 mio. EUR.

 

”Natural Products Scandinavia og Nordic Organic Food Fair har etableret sig om den største fagmesse i Norden for naturlige og økologiske produkter og var igen i år en messe, som branchen ikke kunne gå glip af. Mange udstillere har allerede meldt om rekordstore ordrer og lovprist fagmessen som en betydelig succes,” siger Fiona Allen, portfolio director, Natural Products Scandinavia & the Nordic Organic Food Fair.

”Dette års sortiment tilbød vores besøgende en enestående mulighed for at se de seneste miljøvenlige og økologiske nyheder på markedet og samtidig modtage ekspertrådgivning og viden fra førende foredragsholdere i branchen. Fra indgåede forretningsaftaler på messen til Holland & Barrett Live Pitch, såvel som udstillerstandene, der så helt fantastiske ud, kan alle være utroligt stolte over den kreativitet og innovation, der blev vist her på messen. Dette er en fantastisk branche at være en del af!” siger hun.

Indkøbere af ”høj kaliber” og ”imponerende” navne på besøgende

Omfanget af kvalitetsindkøbere blev bemærket, idet mange udstillere gav udtryk for, at denne fagmesse er den ”perfekte mulighed” for at møde kontakter og potentielle forretningspartnere af ”høj kaliber”, der har ”samme etos” og værdsætter værdien” af øko-alternative produkter.

Anna Brightman, medstifter af Upcircle (tidligere Optiat) kommenterer på sin oplevelse af messen og siger: ”Vi har haft endnu et strålende år som udstillere på Natural Products Scandinavia i Malmø. I år har vi lanceret vores nye firmanavn på messen – en fantastisk mulighed for at vise vores nye sortiment til eksisterende samarbejdspartnere, såvel som til en masse nye. Et højdepunkt for os har i år været at gennemføre vores pitching for Holland & Barrett Sweden– og komme hjem med en liste af tiltag. Sikke et fænomenalt resultat og en enestående måde, hvorpå vi kunne give vores nye brand en flyvende start!”

 

 

”Jeg var imponeret over messens organisering, kvaliteten af udstillere og det imponerende navne på besøgende på tværs af hele messen. Programmet var fuldt booket med masser af medrivende præsentationer og seminarer. Jeg må sige, at dette er det rette sted at være, hvis du ønsker at drive en økologisk forretning,” siger Emma Bergqvist, stifter af Tree of Brands og direktør i NOC Sweden.

“Natural Products Scandinavia er en super sjov event, hvor de besøgendes aktive deltagelse (for eksempel i Holland & Barrett-pitch) tilføjer kulør til denne type events. B2B matchmaking med Enterprise European Network er også værd at deltage i for ethvert firma på messen. Efter messen er jeg blevet bombarderet med forespørgsler fra mange firmaer rundt omkring i verden, der ønsker at handle med os, hvilket er et suverænt resultat,” siger Martin Chab, stifter af Ginger Diamonds Sweden AB.

”Vores mål på messen i år var at identificere potentielle leverandører for Sverige og Norge, idet vi allerede eksporterer til Finland og Danmark. Vi har nu den luksus at kunne vælge mellem et antal leverandører for Sverige og Norge, så vi er meget tilfredse med resultatet,” siger Jacob Thundil, direktør i CocoFina

Indsigt, rapporter og fremtidige trends

Sideløbende med den livlige fagmesse bød de tre forelæsningsscener (Natural Theatre, Organic Theatre & Natural Beauty Theatre) på aktiviteter, der samlede en sværm af tilhører gennem hele fagmessen. Højdepunkter herfra omfattede en baltisk forskningsrapport fra Natural Products Global og Moreganic Sourcing, Ekowebs årlige rapport om det økologiske marked, Euromonitor Internationals trends indenfor sundhed og velvære, Kosmetikk-redaktør Kristine Rødlands favoritskønhedsprodukter på messen, Packbridge leverede to sessioner om bæredygtig emballage, og messens første live nyhedspitch til Holland & Barrett tiltrak en stor mængde deltagere.

Eco-Life Scandinavia launched

Messearrangøren, Diversified Communications UK, afslørede et nyt brand og ny visuel identitet for Natural Products Scandinavia, som fremadrettet vil være kendt under navnet Eco Life Scandinavia. Denne diskrete, men alligevel markante ændring afspejler den naturlige udvikling i den levende sektor, den betjener, og hjælper med at afstemme brandet med Diversifieds eksisterende naturlige og økologiske portefølje. Fagmessen, der finder sted sideløbende med Nordic Organic Food Fair, er fast besluttet på at fremvise de allernyeste økologiske bæredygtige, veganske og fri for-produkter indenfor føde- og drikkevarer, sundhed, skønhed og miljøvenlig livsstil.

”Brandingen og navnet for 2019 hjælper med at tilpasse det bedre til det skandinaviske marked. Da vi har ambitiøse planer om få fagmessen til at vokse, følte vi, at det nye navn, Eco Life Scandinavia, perfekt afspejler det evigt skiftende øko- og bæredygtige marked og præcist opsummerer, hvad fagmessen handler om,” siger portfolio director Fiona Allen.

”Eventen er mere end blot en fagmesse, det er en inspirerende og dynamisk event, der hjælper med at fremme en bæredygtig fremtid, og det er en årlig central begivenhed for branchen, hvor man mødes og gør forretning,” tilføjer hun.

Sæt kryds i kalenderen for 2019

Eco Life Scandinavia og Nordic Organic Food Fair vender tilbage til Malmömässan den 13.-14. november 2019.  Se hjemmesiderne www.naturalproductsscandinavia.com og www.nordicorganicexpo.com for yderligere information.

Comments are closed.
Top